how-to-make-a-metal-detector

ساخت فلزیاب پالسی قدرتمند

ساخت فلزیاب پالسی قدرتمند با عمق کاوش بالا

دستگاههای فلزیاب امروزه به ابزاری جذاب برای کاوشگران تبدیل شده اند. دستگاه هایی که میتوانند با بیشترین دقت ممکن مکان اهداف فلزی را به کاوشگران نشان دهند و در وقت و هزینه ی آنها صرفه جویی کنند. برای بسیاری از ما ساخت وسایل و ابزار مورد نیاز میتواند به نوعی باعث فروکش حس کنجکاویمان شود. ساخت وسایل الکترونیکی نیازمند داشتن پیش زمینه هایی از علم الکترونیک است.

بدون داشتن دانش پایه و ابتدایی الکترونیک در ساخت فلزیاب پالسی دچار مشکل خواهید شد. فلزیاب های پالسی دسته ای از فلزیاب ها هستند که دارای عمق کاوش بیشتری نسبت به فلزیاب های VLF بوده و در زمین های دارای خاک معدنی ؛ عملکرد بهتری دارند بنابراین در ایران به پر استفاده ترین دستگاههای فلزیاب و گنج یاب تبدیل شده اند.

ساخت فلزیاب پالسی

ساخت فلزیاب پالسی

ساخت فلزیاب پالسی در مقایسه با دیگر انواع فلزیاب دارای سختی و پیچیدگی های بیشتری است و کاری تخصصی به شمار میرود اما اگر قصد دارید تا این کار را امتحان کنید ما یک فلزیاب پالسی قدرتمند با عمق بالا را در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم اما باید توجه داشت که در عین قدرتمند بودن این فلزیاب ، از این وسیله را نمیتوان برای دفینه یابی و گنج یابی استفاده کرد.

این وسیله صرفا جهت آموزش بوده و در مقابل فلزیاب های حرفه ای دارای کاستی های بسیاری است و عملا نمیتوان آن را با یک فلزیاب تجاری مقایسه کرد.

نحوه ساخت فلزیاب پالسی

فلزیاب های پالسی از یک سیم پیچ در کویل خود هم به عنوان فرستنده و هم به عنوان گیرنده استفاده میکنند. در ادامه آموزش ساخت فلزیاب پالسی ای قرار داده خواهد شد که سازگاری کامل با Arduino و Android دارد. شما میتوانید نرم افزار آن را از گوگل پلی به صورت رایگان دانلود و استفاده کنید. این نرم افزار تحت عنوان Spirit PI در گوگل پلی انتشار داده شده است. ارتباط بین گوشی موبایل با دستگاه فلزیاب از طریق بلوتوث برقرار است.

وسایل مور نیاز برای ساخت فلزیاب :

R14 – Resistance ( 10kΩ 0.3w ) R5 – Resistance ( 150Ω 0.3w) C3 – Capacitor (1000mF 16V) An Arduino (nano, mega, uno e.t.c) or ESP32 microcontroller
R7 – Resistance ( 220Ω 1w ) C2 – Capacitor (10mF 16V) Bluetooth module HC-05 or HC-06
R6 – Resistance ( 390Ω 0.3w ) C1 – Capacitor (1mF 16V) A Smartphone (android 4.4 or higher)
R10, R12 – Resistance ( 47kΩ 0.3w ) Two diodes N4148 Enameled copper wire thickness 0.4 – 0.7 (to make 25 laps in a circle with a diameter of 19 cm)
R9 – Resistance ( 62kΩ 0.3w ) R1, R3 – Resistance ( 1kΩ 0.3w ) A MOSFET IRF740
R8 – Resistance ( 2MΩ 0.3w ) R2 – Resistance ( 6.8kΩ 0.3w ) A transistor BC547 and BC557
R13, R11 – Resistances ( 100kΩ 0.3w ) R4 – Resistance ( 100Ω 0.3w) A Amplifier TL072

شماتیک مدار ساخت فلزیاب پالسی:

PI-metal_detector_Schematic

PI-metal_detector_Schematic

برای طراحی کویل فلزیاب نیز میتوانید از یک پرینتر سه بعدی استفاده کنید و برای راحتی کار نیز ما فایل های طراحی شده کویل را به صورت سه بعدی برای شما آماده کرده ایم که فقط کافیست آن را دریافت و پرینت کنید.

Free-Download

Free-Download

ساخت فلزیاب پالسی

ساخت فلزیاب پالسی

این دستگاه گنج یاب قادر است تا یک سکه را تا عمق 30 سانتی متری و قطعات بزرگ را در بیش از یک متر کشف کند.

ساخت فلزیاب با عمق 3 متر

در جستجوی اشیا گمشده یا معادن مخفی، فلزیاب‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. این دستگاه‌ها قادرند به کمک امواج الکترومغناطیسی، فلزات را در زمین شناسایی کنند. یکی از نکات حیاتی در فلزیاب، عمقی است که قادر به تشخیص فلزات در زیر زمین باشد.

ساخت یک فلزیاب با عمق 3 متر می‌تواند به شما در کشف اشیا گمشده و یا معادن مخفی در عمق کمک کند. در این مقاله، مراحل ساخت یک فلزیاب با عمق 3 متر را به شما آموزش خواهیم داد.

مراحل ساخت فلزیاب با عمق 3 متر :

  1. جمع‌آوری مواد
  2. طراحی مدار الکتریکی
  3. ساخت بدنه فلزیاب
  4. نصب آنتن‌ها
  5. اتصال مدار الکتریکی
  6. تست و کالیبره‌سازی
  7. نصب نمایشگر
  8. تست نهایی
  9. ضدآب کردن
  10. نصب دسته
  11. آموزش استفاده
  12. شناسایی محل هدف
  13. عملکرد در محل
  14. تشخیص فلزات
  15. استخراج گنجینه

نکات مهم

  • همیشه از ایمنی خود مراقبت کنید و از ابزارهای محافظ مانند دستکش‌ها و عینک استفاده کنید.
  • قبل از شروع به کاوش، مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه تهیه کنید.
  • به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید و از اخبار کاوش‌های خود با دقت بیشتری بهره ببرید.

مرحله ۱: مواد لازم

برای ساخت فلزیاب با عمق 3 متر، مواد زیر را نیاز خواهید داشت: ۱. مدار برد (Circuit board) ۲. آنتن (Antenna) ۳. باتری (Battery) ۴. الکترودها (Electrodes) ۵. صفحه نمایش (Display) ۶. دکمه‌ها (Buttons) ۷. قاب یا بدنه (Casing) ۸. برد کنترل (Control board)

مرحله ۲: طراحی مدار

در این مرحله، شما باید مدار فلزیاب را طراحی کنید. مدار برد (Circuit board)، قلب اصلی فلزیاب است که تمام قطعات الکترونیکی را شامل می‌شود. شما باید موقعیت قطعات را در مدار برد مشخص کنید و اتصالات لازم را بین آنها برقرار کنید.

مرحله ۳: ساخت آنتن

آنتن (Antenna) نقش مهمی در تشخیص فلزات بازی می‌کند. شما باید یک آنتن مناسب برای فلزیاب خود طراحی کنید و سپس آن را ساخته و به مدار برد متصل کنید.

مرحله ۴: اضافه کردن سایر قطعات

حالا که مدار برد و آنتن را ساختید، باید سایر قطعات را نیز به فلزیاب اضافه کنید. الکترودها (Electrodes)، باتری (Battery)، صفحه نمایش (Display)، دکمه‌ها (Buttons) و برد کنترل (Control board) از جمله قطعاتی هستند که باید به مدار برد متصل شوند.

مرحله ۵: تست و کالیبره کردن

پس از ساخت فلزیاب، باید آن را تست کنید و کالیبره کنید. از طریق کالیبره کردن، شما می‌توانید فلزیاب خود را به حالتی برسانید که قادر به تشخیص فلزات در عمق 3 متر باشد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش و دکمه‌ها به درستی کار می‌کنند.

نتیجه‌گیری

ساخت یک فلزیاب با عمق 3 متر می‌تواند شما را در کشف اشیا گمشده و معادن مخفی یاری کند. در این مقاله، مراحل ساخت یک فلزیاب را بطور خلاصه آموزش دادیم. با انجام این مراحل و تست و کالیبره کردن دستگاه، می‌توانید از فلزیاب خود بهره‌برداری کنید و از قابلیت‌های آن بهره‌مند شوید.

 

آیا برای ساخت فلزیاب نیاز به دانش فنی دارم؟

بله، برای ساخت فلزیاب نیاز به دانش فنی در زمینه الکترونیک و طراحی مدار دارید.

آیا می‌توانم فلزیاب را با عمق بیشتر ساخت؟

بله، با استفاده از قطعات و تکنولوژی‌های مناسب، می‌توانید فلزیابی با عمق بیشتر از 3 متر نیز ساخته و استفاده کنید.

آیا فلزیاب قابل حمل است؟ 

بله، بسیاری از فلزیاب‌ها از نوع قابل حمل هستند و شما می‌توانید آنها را به راحتی برداشت کنید و در سفرها و ماجراجویی‌های خود استفاده کنید.

آیا فلزیاب برای کشف همه نوع فلزات مناسب است؟ 

بله، فلزیاب‌ها برای کشف اکثر نوع فلزات مناسب هستند، اما برخی از فلزات خاص ممکن است توسط فلزیاب شناسایی نشوند.

آیا استفاده از فلزیاب نیاز به مجوز خاصی دارد؟ 

در برخی از مناطق و برای استفاده حرفه‌ای از فلزیاب‌ها، نیاز به مجوز و مجوزهای خاصی وجود دارد. بهتر است قبل از استفاده از فلزیاب، قوانین و مقررات مربوطه را بررسی کنید.

1 پاسخ
  1. فرزاد مسعودی
    فرزاد مسعودی گفته:

    باسلام من همین فلزیاب رو ساختم با لوپ ۲۰ سانت تا فاصله ۳۵ سانتی فلز رو سنس میکنه ولی طلا رو تو فاصله ۱۰ سانت نشون میده ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *