طلایاب

طلایاب

با سلام خدمت تمام دوستان و علاقه مندان حوزه کاوشگری، در این مقاله قصد داریم درباره طلایاب صحبت کنیم. در واقع طلایاب دستگاه فلزیابی است که می تواند طلا را در اعماق زمین کاوش کند. این وسیله توانایی های خاصی دارد که در این مقاله با آنها آشنا می شویم.

طلا چیست ؟

طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام یک عنصر است. طلا فلزی نرم و چگال و شکل‌پذیر به رنگ زرد روشن و براق است که در مجاورت هوا و آب زنگ نمی‌زند و تیره نمی‌شود. از نظر شیمیایی، طلا یکی از کم واکنش‌ترین عنصرهای جامد در شرایط استاندارد است. پس می‌توان این فلز را به صورت خالص در طبیعت به صورت دانه‌ای یا تکه‌ای در میان سنگ‌ها، کانی‌های بلوری شده و مواد ته نشینی آبرفتی پیدا کرد. همچنین در میان کانی‌ها به صورت ترکیبی با دیگر عنصرها به ویژه تلوریم دیده شده اما فراوان نیست. نماد شیمیایی این عنصر، Au از نام لاتین آن aurum به معنی «درخشش سپیده دم» گرفته شده‌است.

دلیل ارزشمند بودن طلا :

ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربردپذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنش‌ناپذیری با دیگر عناصر است ویژگی‌هایی که در کمتر فلز دیگری دیده می‌شود.همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشته‌های بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد.طلا از آغاز تاریخ مکتوب بشر همواره فلزی گران‌بها و محبوب بوده‌است که برای ضربسکه، ساخت جواهرات و کاربردهای هنری استفاده می‌شده‌است.

طلایاب

طلایاب

طلا و سابقه آن در ایران :

باستان شناسان عقيده دارند که در ايران طلا از هزاره ي سوم قبل از ميلاد مورد استفاده قرار گرفته و از آن اشياءِ زينتي درست مي کرده اند.قسمتي ازاين اشياء در حفريات باستان شناسي به دست آمده است.

در دوره هخــامنشيان براي اولين بار در جهان سكه طلا توسط داريــوش كبير در ايــران ضرب گرديد. كه به آن داريــك گفته مي شود. در عصر ساسانيان نيز مصرف طـلا در ايــران فراوان بود.براساس نوشته هاي مورخين سرشناسي نظير ويل دورانت، گيرشمن، شاردن وديگران در ادوار مختلف تاريخي فعـاليتهاي توليدي وبـازرگاني مصنوعات طلا وجـواهـر وسنگــها ومــواد طــبيعي قيمتي رونق فـراواني داشته است. و طبقه اشراف وثروتمندان جامعـه عموماً از وسـايل واشياءِ زينتي گرانبهائي كه از طلا و جواهرات ساخته شده بود استفاده ميكردند.

پادشاهان سلسله ساسانی نظـير هرمز اول و خسرو دوم چنان بـه ساخت زيور آلات اشرافي وبويژه تاج وتخت پادشاهي توجه داشتند. كه حيرت مـورخين را برانگيختـه است.تئوفيلاكتوس مورخ بيزانسي وثعالبي مورخ عرب در وصف تاج وتخت پادشاهان مذكور مـطالبي نگاشته اند واعتراف كرده اند. كه طلا وجواهر سازان ايــراني در عصر خود همواره شـهره آفــاق بـوده اند.

طلایاب

gold-finders

دستگاه طلایاب :

امروزه از دستگاههایی به نام فلزیاب ، گنج یاب و طلایاب برای پیدا کردن فلزات در عمق زمین استفاده می شود. این دستگاهها دارای کاربردهایی همچون پیدا کردن معادن طبیعی فلزات، رگه ها و تکه های طلا، سنگ های معدنی فلزات، گنج ها و دفینه های مدفون در زیر خاک استفاده می شود. تفاوت فلزیاب حرفه ای  با فلزیاب های معمول در این است. که آنها علاوه بر تشخیص دادن وجود فلز در محوطه کاوش توانایی تشخیص با ارزش یا بی ارزش بودن فلز را دارا هستند. و به بیان ساده توانایی این را دارند که مشخص کنند. فلز یافت شده طلا است یا دیگر فلزات.

طلایاب های مناسب برای شرایط اقلیمی ایران :

همانطور که میدانید سیستم های مختلف کارکرد طلایاب وجود دارد و هرکدام دارای نقاط قوت مختص به خود هستند. در ایران از این دستگاهها برای کاوش و پیدا کردن دفینه ها و گنج استفاده میشود. در کورهای اروپایی به دلیل تفاوت های فرهنگی و همچنین نبود. یک تاریخ غنی و باستانی عملا گنجی وجود ندارد. آنها از دستگاههای فلزیاب برای مقاصد تفریحی و پیدا کردن سکه ها و اشیاء فلزی ریز در سطح خاک استفاده میکنند به همین دلیل بیشتر سیستم های مورد استفاده از سیستم VLF استفاده میکنند.

اکثر نواحی ایران دارای خاک معدنی بوده و این مواد معدنی موجود در خاک سبب ایجاد اختلال در کارکرد فلزیاب های VLF می شوند. همچنین به دلیل دفن شده گنجینه ها و دفینه ها در عمق های بالای 3 متر در ایران عملا از دستگاههای VLF نمیتوان استفاده کرد و باید از دستگاههای با عمق نفوذ بیشتر همچون طلایاب های پالسی استفاده کرد. که دارای عملکرد بسیار بهتری در آبهای شور، زمین های معدنی و مرطوب و آلوده هستند. پس دستگاههای طلایاب PI برای کاوش در ایران بسیار بهتر بوده و دارای راندمان بیشتری هستند.

کاربرد دستگاه طلایاب :

از دستگاههای فلزیاب در موارد زیر و بسیاری از زمینه های دیگر استفاده میشود :

  • امنیت فرود گاهها ( جهت یافتن اسلحه ، انواع سلاح سرد و … )
  • یافتن لوله ها و کابل های زیر زمین که محل قرارگیری آنها فراموش شده است
  • امنیت مراکز حساس دولتی و نظامی
  • صنایع غذایی و تولید نوشیدنی برای یافتن تکه های فلزی در تولیدات
  • یافتن مین و مواد منفجره مدفون در زیر خاک یا جایازی شده
  • پیدا کردن آثار به جا مانده از تمدن های گذشته
  • پیدا کردن انگشتر و جواهرات طلایی گم شده
  • یافتن مدارک مختلف در صحنه های جرم ( کاربرد های پلیسی و … )
  • کاربرد های پزشکی برای پیدا کردن محل اشیاء فلزی فرو رفته در بدن
  • پیدا کردن دفینه های مدفون و گنج های زیر زمینی
  • کاوش معادن طبیعی طلا و دیگر فلزات و سنگ های معدنی انها
  • پیدا کردن هاب سنگ ها ( به دلیل ارزش بالای علمی آنها )

نتیجه گیری

در نهایت باید گفت دستگاه های طلایاب می توانند بهترین نتیجه را برای کاوشگران داشته باشند به شرطی که این دستگاه ها از کیفیت مناسبی برخوردار باشند. اگر این دستگاه ها نتوانند عمق کاوش یا ثبات لازم را داشته باشند برای دفینه یابی مناسب نیستند.

پس دستگاه های قدرتمند را از کمپانی های حرفه ای مانند آی کا پی وی خریداری کنید. این کمپانی می تواند تمام دستگاه های خود را با ضمانت نامه های کتبی و خدمات پس از فروش ارائه کند.

جهت مشاوره رایگان می توانید با شماره 09120043750 تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *